Online backup

Back-ups maken en terugzetten op afstand

ITBrain

ITbrain Backup – beheerde gegevensbeveiliging en -herstel waarop u kunt vertrouwen.

Met ITbrain Backup heeft u de beschikking over eenvoudige, probleemloze en betrouwbare gegevensbeveiliging van eindpunten. Dit kan binnen enkele seconden op afstand worden geïmplementeerd en geactiveerd, zodat de gegevens van u onder de hoogste beveiligingsstandaarden in de cloud worden opgeslagen. U kunt er gerust op zijn dat uw gegevens veilig zijn opgeslagen en in geval van nood op afstand vanaf elke plek en op elk moment kunnen worden teruggezet.

Back-ups 

Terwijl er regelmatig back-ups worden gemaakt van servers, worden eindpunten zoals laptops vaak vergeten. Lokaal op deze apparaten opgeslagen gegevens lopen gevaar. Zelfs als u IT-richtlijnen hebt opgesteld die eisen dat gebruikers gevoelige gegevens op een centrale server opslaan, is het niet heel veilig om erop te vertrouwen dat gebruikers dit ook daadwerkelijk altijd doen. Het vervangen van intellectuele eigendom waarvan geen back-up is gemaakt, kan zeer kostbaar en soms zelfs onmogelijk zijn, terwijl ook de productiviteit van de gebruiker en de bedrijfscontinuïteit worden belemmerd. Beheer het onvoorspelbare met ITbrain Backup en maak back-ups van zoveel eindpunten als u maar wilt. Uw ITbrain Backup opslagruimte is beschikbaar voor alle eindpunten in uw IT-infrastructuur.

Binnenkort ook beschikbaar voor gedeelde mappen op bijvoorbeeld op een NAS-Server.

Backup

Op afstand terugzetten: zelfs op bestandsniveau

Zet op afstand een hele back-up terug of alleen maar bepaalde bestanden! Met ITbrain Backup kunt u elke willekeurige back-up direct vanuit het centrale ITbrain dashboard terugzetten. Zet de back-up terug op het oorspronkelijke apparaat of download het zelfs naar uw lokale apparaat. Uw gegevens zijn altijd beschikbaar, ongeacht uw locatie. ITbrain Backup geeft u ook de optie om door back-ups te bladeren en een herstelactie op bestandsniveau uit te voeren met uitsluitend bestanden die u hebt geselecteerd.

recover

Eenvoudige implementatie door activeren op afstand

Afhankelijk van de grootte van uw infrastructuur kan het implementeren van nieuwe software-oplossingen vaak een tijdrovende klus zijn, waarbij men van bureau naar bureau moet rennen en soms zelfs naar verschillende locaties moet reizen. Met ITbrain Backup kunt u de nieuwe back-upoplossing in een oogwenk laten werken! ITbrain Backup werkt met uw TeamViewer infrastructuur: laat een back-up in minder dan één minuut met maar enkele klikken uitvoeren, alles comfortabel vanachter uw eigen bureau!

Implementatie

Cloud

Overal op elk moment beschikbaar: met Disk-to-Cloud (D2C) back-up worden uw gegevens veilig offsite opgeslagen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het upgraden van uw eigen servers en u profiteert van alle voordelen van schaalbare opslag in de cloud. ITbrain vertrouwt op de betrouwbare infrastructuur van Amazon Web Service (AWS), die u de hoogste beveiligingsstandaarden verschaft. Speculerend op de AWS-technologie zijn uw back-ups altijd klaar om met hoge beschibaarheid te worden teruggezet.

Cloud

Individuele back-uprichtlijnen

Kom tegemoet aan de behoeften van uw klanten: met ITbrain Backup hebt u de flexibiliteit om individuele back-uprichtlijnen op afzonderlijke apparaten of apparaatgroepen in te stellen en toe te passen. Met elke richtlijn kunt u de bestandsfilter, het back-upschema en de maximaal toegestane bandbreedte aanpassen. Of u nu afzonderlijke apparaten, hele afdelingen of verschillende klanten beheert, u kunt een back-upschema aanbieden dat hierop is afgestemd.

Richtlijn

Kiezen en uitsluiten van bestanden

Het is zelden noodzakelijk om een back-up te maken van alle bestanden die zich op een apparaat bevinden. Daarom geeft ITbrain Backup u de optie om vast te leggen welk type bestanden u wilt opnemen in of uitsluiten van uw back-up, als u uw back-upprestaties verder zou willen optimaliseren. Het beperken van uw back-up vermindert de tijd die nodig is voor het voltooien van een back-up, en maakt opslagruimte vrij.

Keuze

Back-upcyclus en -schema

Bedrijfscontinuïteit is belangrijk: ITbrain Backup helpt u om uw serviceniveau-overeenkomst (SLA) waar te maken. Stel in dat uw back-up automatisch moet worden uitgevoerd in cycli en bied een herstelpuntdoel (RPO) van slechts 30 minuten. U kunt ook inplannen dat uw back-up op bepaalde dagen van de week op een bepaalde tijd wordt uitgevoerd.

Schema

Bandbreedtebeperking

Optimale prestaties zonder probleempjes – is de bandbreedte nodig voor andere doeleinden? Beperk eenvoudig de gegevensdoorvoer naar de back-upservers door een maximale bandbreedte te kiezen en de tijd gedurende welke de beperking van toepassing is. Het back-upproces wordt voltooid zonder dat gebruikers hier last van hebben.

Bandbreedte

Automatische deduplicatie

Snelle en efficiënte back-up met automatische deduplicatie: ITbrain Backup herkent automatisch welke bestanden sinds de laatste back-upcyclus zijn gewijzigd, en brengt alleen de gewijzigde gegevens over om duplicaten te vermijden en u tijd te besparen.

dedup

Intuïtieve gebruikersinterface

Alles in alle eenvoud: bekijk en beheer uw apparaten centraal vanaf het ITbrain dashboard in de TeamViewer Management Console. Krijg vanaf elke plek toegang tot het browsergebaseerde ITbrain dashboard om de statussen van uw back-ups te controleren, richtlijnen in te stellen en aan te passen, nieuwe back-ups in te stellen, oude terug te zetten en nog veel meer: alles vanaf één enkel punt.

Intuitief

Waarschuwingen voor mislukte back-ups

Uitval van internet, een systeem dat net door zijn gebruiker is uitgeschakeld: er zijn veel redenen die een back-upproces zouden kunnen belemmeren. ITbrain Backup waarschuwt u of een medewerker direct via mail, en in de TeamViewer omgeving, als een back-up mocht mislukken. Meld u aan bij uw TeamViewer Management Console om de back-upstatussen van al uw beheerde apparaten te controleren, zodat u zeker weet dat alles in orde is.

Mislukt

Schaalbaarheid

Uw bedrijf groeit en u hebt meer opslagruimte nodig? Zeker! ITbrain Backup is eenvoudig schaalbaar. U kunt op elk moment extra opslagruimte kopen en deze tussen uw apparaten verdelen.

Schaalbaarheid

Support op afstand met TeamViewer

Iets weerhoudt u ervan om een succesvolle back-up uit te voeren? Geen zorgen, maak eenvoudig via TeamViewer op afstand verbinding met het apparaat in kwestie en los het probleem op, zodat uw back-ups nog steeds volgens schema worden uitgevoerd.

Support

Veilige back-up

Wij nemen de beveiliging van uw opgeslagen gegevens uiterst serieus en het naleven van de hoogste beveiligingsstandaarden staat bij ons voorop. Alle communicatie tussen de client- en de back-upservers vindt plaats via beveiligde en gecodeerde kanalen.

  • 256-AES codering op militair niveau aan clientzijde voorafgaande aan de gegevensoverdracht
  • SSL-gecodeerde end-to-end gegevensoverdracht
  • Gegevensopslag op 256-AES gecodeerde Amazon AWS S3 servers
  • Locatie datacenter: FrankfurtDuitsland
  • SO/IEC 27001:2005 certificering voor informatiebeveiligingsmanagementsystemen en meer
  • Redundante gegevensopslag
Veilig